Monward Consort speelt Beethoven Septet

 
De Stichting Kamermuziek Warmond pakt in het nieuwe seizoen 2017/2018 meteen goed uit. Er staat weer een meesterwerk uit de klassieke muziek op het programma, namelijk het Septet van Beethoven.
 
Dit werk vormt samen met het Octet van Schubert het hoogtepunt van de kamermuziekliteratuur voor de combinatie strijkers met blazers. Schubert werd een aantal jaren geleden al met succes uitgevoerd door het Monward Consort, nu is het dus de beurt aan Beethoven.
 
Uitbreiding met drie blazers
Traditioneel werkt de Stichting Kamermuziek Warmond voor haar eerste concert in november altijd samen met de Kunstweek Warmond en dit maakt het ook mogelijk om het Monward Consort voor deze gelegenheid uit te breiden met drie blazers. Op het programma staat ook de kamermuziekversie van een groot orkestwerk van Richard Strauss, t.w. Till Eulenspiegel, door Franz Hasenoehrl in 1954 bewerkt voor viool, contrabas, klarinet, fagot en hoorn.
 

Wereldpremière
Het concert op 4 november wordt gecomplementeerd met een wereldpremière. Speciaal voor deze avond zijn door Hendrik Jan Lindhout enkele liederen van Richard Strauss en Hans Eisler bewerkt voor het Monward Consort. Solist hierbij is de bekende bariton Willem de Vries.

Praktische informatie
De kaarten ad €17,00 p.p. voor het concert van het Monward Consort zijn te bestellen via info@kamermuziekwarmond.nl en verkrijgbaar aan de kassa van de Protestantse kerk. Zie ook www.kamermuziekwarmond.nl.

Voorafgaand aan het concert kunt u een dinerconcert gebruiken in Restaurant ’t Wapen van Warmond, Dorpsstraat 90. Het is een speciaal 3-gangen menu voor concertgangers. Aanmelden via info@hetwapenvanwarmond.nl.